Eilen kuulimme hienoja uutisia Etelä-Suomesta: Mellin äiti Pixie oli voittanut Kirkkonummella agilitykisat nollatuloksella! Mahtavaa! Onnea Anne-Maria!

Nyt on pakko meikäläisenkin ruveta treenaamaan ihan tosissaan agiliitoa, jottei Mellin hieno geeniperimä mene hukkaan ;D. Onneksi minulla on harjoituskappaleena tuo Gimma - voin sen kanssa ensin hioa valsseja ja muita hienouksia ja hoitaa pahimmat munaukset alta pois ja sitten vasta taitavampana ruveta harjoittelemaan Mellin kanssa. No, ei vais.

Tänään kävimme Gimman kanssa harjoittelemassa navetalla Velhon ja Minnin kanssa. Harkat veti Malla, joka itse kisaa kahden russelin kanssa ja jolta olemme aiemminkin jo saaneet tosi hyviä vinkkejä. Odotin treenejä innolla, sillä ensi viikonlopun kisat tuntuvat tulevan aivan liian pian ja harjoituskertoja ei enää ole kuin kaksi tämänpäiväinen mukaanluettuna. Toisaalta epäilytti, että Gimma on väsyttänyt itsensä totaalisesti aamupäivän mammuttilenkillä pikkuemännän ja hänen yövieraansa kanssa eikä jaksa enää innostua. Ensimmäisellä radalla vaikutti siltä, että näin oli tosiaan päässyt käymään: Gimma lönkytti radanpuolikkaan läpi ilman suurempia virheitä ja intoa. Mallan analyysi tilanteesta oli, että Gimma liikkuu laiskasti, koska minä hölkkäilen. Että vipinää vaan kinttuihin, akka, niin kyllä se koirakin liikkuu. Lopputreenit juoksinkin sitten kieli vyön alla ja niin Gimman vauhti parani huomattavasti.

Treenit menivät todella hienosti - Gimma on aivan ihana! Se on todella varma koira - jos minä vaan näytän sille ajoissa ja oikein mitä pitää tehdä, niin se kyllä tekee sen. Sen kanssa ei harjoitusradoilla ole enää pitkään aikaan tullut mitään kommervenkkeja. Ensi viikolopun kisoissa jännittää lähinnä se, että ne pidetään maneesissa ja Gimman kompastuskivenä ovat aiemminkin olleet ihanat hajut. Ja hevosenkakkahan on niiiiiiin herkullista! Jännittää kyllä myös se, muistanko radan ja miten paljon sählään.

Kävimme illansuussa vielä Riston ja Ilonan kanssa jäällä juoksentelemassa. Kivaa oli! Alla pari kuvaa reissulta.

401630.jpg

401637.jpg

401643.jpg

Onpa kummallisen värisiä kuvia!

Terveisin,
Isoemäntä