Tänään oltiin Hämeenkyrössä agilitykisoissa. Ounastelin ongelmia ennen kisaa, kun Gimmaa kiinnostivat ihanat tallituoksut ja muut koirat aivan mahdottomasti. Ja hevosenkakka maistui ihanalle! Kontaktin saaminen oli kovan työn takana, vaikka minulla oli mukana superherkkua (keitettyä maksaa). Siinä sitten juoksenneltiin ja hihkuttiin ja herkuteltiin ennen kisaa hiki hatussa ja jollakin tavalla sainkin Gimman kuulolle.

Radalla ensimmäiset 12 (vai oliko se 13) estettä menivät todella hyvin. Gimma seurasi hyvin ja reippaasti ja oma ohjauskin meni kutakuinkin niin kuin olin suunnitellut. Mutta sitten tuli stoppi. Keppien alussa sattui olemaan niin ihana kakkakikkare, ettei Gimma pystynyt millään vastustamaan sitä, vaan ryntäsi suoraan haistelemaan (ja maistelemaan) sitä, enkä millään meinannut saada sitä enää takaisin radalle. Minusta tuntui siltä, että meillä meni ikuisuus keppien alkupäässä kuhniessa ja olin aivan varma, että saimme hylyn, kun yritimme uudestaan ja uudestaan ja aina Gimma ryntäsi samalle kikkareelle. Hylkyä ei kuitenkaan tullut (näin huomasin yllätyksekseni radan jälkeen) ja sain Gimman lopulta suorittamaan kepit. Ihan hyvin se ne suorittikin, kun vaan pääsi vauhtiin. Loppuradan Gimma meni taas todella hienosti - siitä huolimatta, että minulta oli kepeillä menneet pasmat aivan sekaisin ja ohjailin niiden jälkeen miten sattuu. Saimme näistä toisistakin kisoistamme tuloksen, vaikkakin hurjalla virhemäärällä (rv 15 ja aikavirhettä taisi olla yli 15).

Isosta pistesaldosta huolimatta olen tämänpäiväiseen kisaan todella tyytyväinen, sillä nyt homma toimi alkuradasta suurinpiirtein niin hyvin, kuin se meillä tällä hetkellä voi toimia. Maneesi vaan on vielä meille tosi vaikea paikka ja kontaktia täytyy harjoitella vielä paljon (jospa suorituspaikalla ei olisi niin väliä, jos kontakti on paremmin kunnossa).

Pikkuemäntä oli mukana kisoissa ja hänen kommenttinsa meidän suorituksesta oli: "Gimma meni hienosti, mutta sinä olit tyhmän näköinen!" Totuus tulee lasten suusta, eikös se niin ole :).

Terkuin, isoemäntä

P.S. Meillä on tänään SUURI juhlapäivä, siitä vähän lisää myöhemmin.