Tällä viikolla on harrastettu urakalla agilityä ja vinttikoirailua. Minulla oli omat agilitytreenit tiistaina ja sain olla mukana vielä keskiviikkonakin Mellin harjotuksissa. Keskiviikkona olimme Eteläpuistossa ja emäntää jännitti kovasti etukäteen, että karkaanko ohikulkijoiden kimpuun, kun niitä Pyynikillä riittää. No, en tietenkään karannut, kun kerran sain mennä mukavia ratoja, joissa kaikissa oli PUOMI. Rakastan PUOMIA. Menen PUOMILLE aina kun mahdollista.

Keskiviikkona sattui tuo otsikossa mainittu välikohtaus. Ja voisin lyödä vetoa, että joku lukija luulee, että kyseessä oli koiratappelu. VÄÄRIN! Näin se meni: Me olimme ihan rauhassa harjoittelemassa rataa, kun yksi mies tuli ja mölötti jotain (mitä ne ihmiset nyt tapaa mölötellä) ja alkoi viedä meiltä esteitä pois. Siis ihan kesken jonkun ratasuorituksen! Meidän ohjaaja-ihmiset oli ihan että HÖ ja sitten ne alkoivat tapella sen miehen ja sen taustajoukkojen kanssa. Me koirat vaan katseltiin, että mitänenytmeinaa? Sitten selvisi, että siinä oli vaan ollut jotain sekaannusta kenttävarauksissa ja homma ratkaistiin niin, että me siirryttiin toiselle (ihan viereiselle) kentällä ja ne vieraat ihmiset (ja oli niillä koiriakin) tulivat siihen meidän kentälle. Semmoinenkin riita saatiin aikaiseksi ihan turhanpäiväisestä asiasta! Ihmiset on tyhmiä! Ja sitten meille valitetaan, jos me hiukan haukutaan, kun vieraat lähestyvät meidän OMAA pihaa tai yrittävät änkeä sisälle meidän OMAAN taloon. Sanon vaan taas, että järki hoi!

Eilen, torstaina, käytiin näyttämässä mallia vinttikoirille. Meitä nopeita valkoisia (lasken itsenikin näihin, vaikka en ihan pelkästään valkoinen olekaan) oli ainakin Kleni, Panu, Emma ja Roni. Niin ja sitten oli myös Melli.  Melli on valkoinen, mutta ei kovin nopea. Tai meni se alussa aika kovaa, mutta hyytyi pahasti takasuoralla. Mutta juoksi kuitenkin koko kierroksen, hyvä suoritus siltä laihuliinilta. Minä innostuin niin kovasti siitä moposta, jonka perässä juostiin, että en meinannut malttaa lopettaa juoksemista ollenkaan.

Huomenna meillä on kuulemma agilitykisat. Mielenkiintoista nähdä, mitä emäntä tällä kertaa sählää!

Terkuin, Gimma