Oltiin eilen isoemännän kanssa harjoittelemassa agilitykilpailemista. Tai aluksi meillä oli koko perhe mukana, mutta jouduttiin kuskaamaan muut kotiin, kun ne kastuivat sateessa aivan likomäriksi ja alkoivat palella. Melli erityisesti - mikä rääpäle! Emäntä ja minäkin kastuttiin, mutta ei me siitä välitetty, koska me ollaan kilpaurheilijoita.

Me mentiin kilpailijoille tarkoitettu rata kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla emäntä teki aika monta virhettä (muun muassa takaleikkasi ihan hassussa paikassa niin, että minä ohjauduin väärään päähän putkea) ja me saatiinkin muutamat virhepisteet ja vissiin pari hylkyäkin. Emäntä oli kuitenkin tyytyväinen, kun se huomasi, että minulla todella on silmät selässä (niinkuin monet kouluttajat ovat väittäneet) ja seurasin hienosti oikeaan suuntaan sitä pöhköä takaleikkausta.

Toisella radalla emäntä menikin sitten jo aika hienosti. Se oli ottanut opiksi munauksistaan ja osasi ojata sillä tavalla, että pääsin koko ajan etenemään ja tiesin minne ollaan menossa. Sateesta huolimatta mentiin vielä aika nopeastikin (emäntäkin juoksi ihan tosissaan). Ainoat munaukset tulivat kepeillä, kun jostain syystä (en oikein itsekään tiedä miksi) jätin yhden kepin väliin ihan keppirivin loppupäässä. Me aloitettiin kepit uudelleen alusta ja tein ihan saman virheen toiseenkin kertaan. Vasta kolmannella kerralla muistin pujotella loppuun saakka. Ihme juttu! En ole vähään aikaan jättänyt keppejä sillä tavalla kesken. Ja sitten toinen ihme juttu: me saatiin kepeiltä vaan viisi virhepistettä, vaikka saatiin ne menemään vasta kolmannella kertaa oikein?! Menikö se pistelasku ihan oikein? Rokotetaanko kepeillä samasta virheestä vaan yhteen kertaan? Osaako joku viksumpi valistaa? No kumminkin, me tultiin kisassa viidensiksi viidellä virhepisteellä ja olisko ollut kymmenen sekuntia yliaikaa. Oltiin molemmat tosi iloisia! Sain paljon nakkia!!!

Ja kaikista iloisin emäntä oli siitä, että en toisella radalla haukkunut yhtään ketään tuomaria tai yleisöihmistä! Ensimmäisellä radallakin haukuin vain ihan vähän yhdessä kohtaa ja lopetin heti, kun emäntä karjaisi. Nyt se luulee, että en enää ollenkaan hauku kisoissa. Heh, heh - kattotaan vaan!

Terkuin, Gimma