Maanantaina ei tapahtunut yhtään mitään.

Tiistaina oltiin agiliitotreeneissä ja harjoiteltiin jotain ihmeen kontakteja. En ymmärrä, mistä niissä on kysymys, mutta jyrkempi kiipee-este (MINÄ tiedän, että sen oikea nimi on AA, mutta emäntä luulee, että se on 'kiipee') laitettiin lättänäksi ja melkein aina kun sen meni, sai namia. Sitä mentiin monta kertaa ja namia tuli paljon ja siksi se oli kivaa, vaikka en yhtään päässyt selville, miksi joskus sen namin sai ja joskus ei. Sitten myös tappelin viholaisparson-Minnin kanssa. Emäntä vaan harmi kyllä nykäisi minut pois juuri kun olimme pääsemässä vauhtiin ja nosti korkealle päänsä päälle niin, että me ei ihan ehditty selvittää, kumpi on kovempi mimmi. Minni ei saanut minkäänlaista osumaa minuun (ei tietenkään), mutta minä osuin sitä silmäkulmaan. Sitten ihmiset tappelivat seuraavan harjoitusryhmän kanssa, kun meidän emännillä kesti liian kauan kohottaa A (aika kädettömiä kädellisiä) ja niitten toisten harjoitusten alku viivästyi. Oli tosi kivat treenit!

Keskiviikkona oli Mellin agilityharkat ja minäkin sain olla mukana. Kivaa oli, vaikka ei yhtään päästykään tappelemaan. Emäntä harjoittelee leikkimistä meidän koirien kanssa ja syytä onkin. Se ei meinaan osaa. Se varmaan pelkää, että sen housut ratkeaa tai jotain, jos se yrittää meuhkata meidän kanssa. Leikkiminen on meillä vähän niinkuin kotiläksynä.

Torstaina käytiin kettulassa. Melli ei saanut tulla katsomaan kettua lähempää, kun se on niin raukkis ja pirpana ja edellisestä kerrasta oli liian vähän aikaa. Mutta se oli käynyt haukkumassa vuohea tai vuohta (taimitensenytsanotaan), joka oli sen mielestä epäilyttävä, kun sillä oli sarvet. Minä haukuin kettua ja nyt toisella harjoituskerralla menin jo ihan mielelläni alkuahtaumasta sisään ja kovaa vauhtia ketun perään. Tällä kertaa ihmiset pitivät sellaisen tyhmän reikälevyn minun ja ketun välissä, enkä päässyt ollenkaan nappaamaan sitä. Olisin voinut tuikata sitäkin silmäkulmaan.

Mutta kaikista kivoin juttu tällä viikolla oli se, että me kuultiin, että päästään pärssonien agilityn teholeirille mukaan peruutuspaikalle! Emäntä on hyvin iloinen. Ketähän kaikkia muita sinne mahtaa olla tulossa?

Terveisin, Gimma