3157139524_8abeed284e.jpg

Emäntä halusi tänään välttämättä lähteä meidän kanssa kekuttelemaan. Meitä ei Mellin kanssa olisi oikein huvittanut varsinkaan, kun se pisti meille palttoot päälle. Ne on ihan kamalat!

Onneksi kumminkin lähdettiin, sillä reissulla tapahtui monta ihmeellistä asiaa. Ensimmäinen juttu oli sellainen, joka on tapahtunut aika monta kertaa aiemminkin: isäntä on aamulla häippässyt jonnekin ties minne ja sitten ihan yhtäkkiä, kesken lenkin, me löydetään se! Ajatelkaas, että me ollaan niin hyviä etsintäkoiria, että löydetään tyyppejä, joita ei edes tajuta etsivämme. Vähänkö me oltiin iloisia!

Me jatkettiin kävelyä ja mentiin semmoisen Iidesjärven ympäri, mutta ennenkuin oltiin päästy edes puoleen väliin, tapahtui toinen ihme: me käveltiin vetten päällä! Tai siis minä kävelin (oikeastaan hiiviskelin ihan matalana) ja Melli liukui talutinnarussa pepullaan emännän perässä. Mellin ihmeteko ei ollut ollenkaan yhtä ylväs ja komia kuin minun!

Me nähtiin siellä myös paljon muita koiria. Tien toisella puolella olevia me uhkattiin haukkumalla ja tehokkaasti uhkattiinkin, sillä eivät ne uskaltaneet tulla meidän luo, vaikka selvästi hinku olisi ollut kova. Samaa puolta vastaantulevia me ei viitsitty uhkata, sillä emäntä oli ihmeen anteliaalla tuulella ja pudotteli meille rolikkeja aina juuri silloin, kun niitä oli tulossa. Yleensä en välitä yhtään rolikeista ja muista herkuista silloin, kun uhkaushommat painavat päälle, mutta tänään minulla oli kova nälkä. En varmaan ole saanut ruokaa ollenkaan. En ainakaan muista saaneeni.

Ihmisten kellon mukaan reissu kesti pari tuntia - minusta se oli aika lyhyt ja olisi yhtä hyvin voinut jatkua vielä toisen mokoman. Melli oli kyllä vähän väsynyt kun päästiin kotiin, mutta se onkin sellainen heikkopeikko. Tuossa se pötköttää:

3159203449_c28c1d5e39_o.jpg

Hyvää Uutta Vuotta Kaikille!

Toivottaa Gimma